donderdag 4 april 2013

Expositie Kermis in de Kunstkop


Persbericht: “Kermis in de Kunstkop”

Fotograaf Suzanne Liem en beeldend kunstenaar René Jacobs organiseren op zondag 21 april in Galerie de Kunstkop een bijzondere duo expositie. Al geruime tijd zijn Suzanne en René gefascineerd en geïnspireerd door de kermis. Gewapend met de camera hebben zij in 2012 gezamenlijk enkele kermissen in de omgeving van Delft bezocht. Tijdens de expositie “Kermis in de Kunstkop” zullen enkele foto’s van Suzanne en schilderijen van René Jacobs getoond worden die geïnspireerd zijn op het vrolijke en typisch Nederlandse fenomeen Kermis.

De belangstelling voor het werk van Suzanne Liem (1965) groeit in snel tempo. Na het afronden van de Fotoacademie Amsterdam is haar werk in diverse kranten, waaronder NRC, Volkskrant, AD en Trouw geplaatst. Suzanne heeft een scherp oog voor de details die een ogenschijnlijk vrolijk tafereel op de helling kunnen zetten en weet met subtiele humor het beslissende duwtje te geven. Met perfectionisme, een verfijnd gevoel voor compositie en oprechte liefde voor haar medemens weet ze door te dringen tot in de ziel van de geportretteerde. De kermisfoto’s van Suzanne laten zich typeren als portretten van alledaagse mensen in een niet alledaagse omgeving. Daarbij vraagt zij zich daadwerkelijk af hoe het is om de hele dag in een verlichte paddenstoel te zitten. Het werk van beeldend kunstenaar René jacobs (1969) en eigenaar van Galerie de Kunstkop sluit daar uitstekend op aan. René heeft zijn werk in het verleden vaak omschreven als de woordenloze verhalen van kleine mensen die zich groot proberen te houden. In de kleurrijke, absurde omgeving van de kermis moeten zij tot het uiterste gaan om zichzelf staande te houden. De humorvolle mixed media kunstwerken getuigen van hun moedige strijd. René heeft voor deze expositie driftig geëxperimenteerd met diverse materialen, waaronder buttons, medailles, LED verlichting en zelfs een volledig gedemonteerde televisie uit de jaren zeventig. Tijdens de expositie zal duidelijk worden dat humor, menselijkheid en de fascinatie voor het zwarte randje het werk van René en Suzanne binden. De kermis biedt letterlijk en figuurlijk voor iedereen lichtjes in de duisternis.

Geheel in stijl zal er tijdens de opening van de expositie een suikerspinautomaat staan om de kleine en grote bezoekers te voorzien van deze voor de kermis zo kenmerkende lekkernij. Niet toevallig zal vanaf 26 april de Delftse Koninginnekermis haar vleugels uitslaan op de Paardenmarkt. In de galerie zijn kortingsbonnen beschikbaar voor alle bezoekers. Beide kunstenaars zullen tijdens de opening aanwezig zijn. Meer dan voldoende redenen om op zondag 21 april vanaf 14:00 de expositie “Kermis in de Kunstkop” te bezoeken in Galerie de Kunstkop op de Nieuwe Langendijk 10 in Delft. De expositie duurt tot en met zaterdag 11 mei. Meer informatie is te vinden op www.galeriedekunstkop.nl of www.suzanneliem.com. ************** EINDE PERSBERICHT *********************

 

CONTACT GEGEVENS


René Jacobs / Suzanne Liem
Galerie de Kunstkop
Nieuwe Langendijk 10
2611 VK in Delft
Tel: 06-46478874 / 06-22999679

Galerie de Kunstkop is geopend van donderdag tot vrijdag van 10:30 tot 17:30 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00. Maandag en dinsdag tevens geopend op afspraak.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten